Hamilton između Red Bulova na početku u Australiji

Maks Ferstapen
Robert Cianflone/Getty Images

Vozač Red Bula Maks Ferstapen zabeležio je najbolje vreme na prvom treningu pred Veliku nagradu Australije, treću trku sezone Formule 1.

Branilac titule je najbrži krug na stazi „Albert park“ ostvario u vremenu od 1:18.790 minuta, a najbliži mu je bio Luis Hamilton u Mercedesu, čiji je zaostatak bio 433 hiljaditinki. Treće vreme imao je drugi vozač Red Bula Serhio Peres, koji je bio pola sekundi iza svog timskog kolege.

Ukupno 11 vozača bilo je unutar sekunde od Ferstapena na startu akcije u Melburnu, a prvi put ove sezone na treninzima među prvom trojicom nije bio Fernando Alonso, kojeg je zamenio Hamilton ovoga puta. Dvostruki svetski šampion imao je četvrto vreme, ispred dvojca Ferarija Šarla Leklera i Karlosa Sainsa juniora, kao i Landa Norisa u Meklarenu.

Najbolju desetoricu kompletirali su vozač Alpina jer Gasli, Džordž Rasel u Mercedesu i Lens Strol, koji brani boje Aston Martina.

Prvi trening u Melburnu obeležilo je izletanje vozača Alfa Taurija Jukija Cunode, koji je izgubio kontrolu u prvoj krivini i umalo udario u zaštitnu ogradu.

Akcija na „Albert parku“ nastavlja se na Sport Klubu 1, kvalifikacije se voze od 7 časova u subotu, dok je trka u istom terminu u nedelju.