Hamilton: Nadam se da Red Bul neće biti 30 sekundi ispred

Formula 1 21. sep 20238:59 4 komentara
AP Photo/Toru Hanai/via Guliver

Luis Hamilton, vozač Mercedesa, veruje da je Red Bul veliki favorit za pobedu u nedeljnoj trci, koja se održava u Suzuki.

povezane vesti

Sedmostruki šampion sveta smatra da loše izdanje Ferstapena i Pereza u Singapuru, gde su osvojili peto i osmo mesto, ne znači ništa pred Veliku nagradu Japana. Pre Singapura, Red Bul je slavio na svih 14 trka u sezoni.

„Nadam se da Red Bul neće biti 30 sekundi ispred svih kao što se dešavalo u prošlosti. Imali su težak vikend, ali njihov bolid bi trebalo da bude sjajan ovde. Tokom cele godine imaju odličan ritam, a Japan im baš leži“, istakao je Hamilton.

Britanac koji je u Singapuru bio treći, sada se nalazi i na trećem mestu u poretku vozača, iza pomenutog dvojca Red Bula.

„Što se nas tiče, želimo da budemo što bliži Red Bulu. Ima stvari u kojima smo napredovali i očekujem da se taj trend nastavi“, izjavio je Hamilton.

Trkački vikend u Japanu kreće slobodnim treningom u petak ujutru od 4.30 na Sport klubu HD, a sama trka je na programu u nedelju u 7 čassova uz direktan prenos na Sport klubu 1.