Hamilton: Ne bih pozvao Ferstapena da imam 25 godina

Formula 1 4. okt 202111:19 18 komentara
Yuri Kochetkov - Pool/Getty Images

Luis Hamilton, aktuelni šampion Formule 1 i lider u ovogodišnjem šampionatu, još jednom je govorio o svom odnosu i borbi za titulu sa Maksom Festapenom.

Dvojica najboljih vozača u najbržem karavanu imali su dva teška incidenta ove sezone. Prvi u Silverstonu kada je posle sudara Ferstapen završio u zidu pri velikoj brzini i drugi u Monci kada se Holanđanin pri pokušaju preticanja popeo praktično na bolid Hamiltona.

povezane vesti

Britanac ističe da je posle Silverstona pozvao Ferstapena koji je završio u bolnici na pregledima.

Stariji sam i smatrao sam da ja treba da probijem led. Nikada to ne bih uradio da imam 25 godina. Promenili su se neke stvari i moje shvatanje sporta“, izjavio je Hamilton.

O svom najvećem rivalu, Hamilton je imao dosta lepih reči.

Neverovatan je talenat i uživam da se trkam sa njim. Da li se slažem sa svime što radi? To čak nije ni važno. Znam samo da ćemo na kraju šampionata šta god da se dogodi pružiti jedan drugom ruku i opet biti rivali u narednoj sezoni“, kaže Luis.

Britanac ističe da se kroz godine i dosta promenio odnos prema samom trkanju.

Kada ste mladi mislite da ste nedodirljivi, da ne može ništa da vam se dogodi na stazi. Sa godinama shvatite da nije to baš tako. I dalje uživam u trkama, u brzini, ali ipak sa nekom većom dozom opreza nego ranije. Valjda je to normalno“, zaključio je Hamilton.

Hamilton ima dva boda više od Ferstspena u borbi za titulu. Naredna trka u šampionatu vozi se u Istanbulu za Veliku nagradu Turske od 8. do 10. oktobra. Sve treninge, kvalifikacije i samu trku možete da pratite na kanalima Sport kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare