Hamilton: Odlazak u Ferari je bio tajna i za moje najbliže

Formula 1 27. feb 202411:42 3 komentara
Clive Mason/Getty Images

Luis Hamilton, sedmostruki šampion sveta, otkrio je da je spektakularni prelazak u ekipu Ferarija krio od svojih najbližih do poslednjeg momenta.

povezane vesti

Britanac će 2025. zvanično preći iz Mercedesa u redove velikog rivala Ferarija. Luis je o svemu govorio u podkastu Bi-Bi-Si-ja „F1: Back to Base”.

„Nikome nisam rekao za Ferari. Nisam rekao roditeljima sve do dana kada je to objavljeno. Tako da niko nije znao“, priča Hamilton.“Stvarno sam želeo da to uradim za sebe. Osećao sam da moram da otkrijem šta bi bilo najbolje za mene“

Bivši šampion Formule 1 je objasnio kako su tekli pregovori sa direktorom Ferarija Fredom Vaserom.

„Sve se odigralo veoma brzo, Freda Vasera ​​poznajem već neko vreme. Što se mene tiče, bio sam uzbuđen zbog nove sezone, ali nisam znao šta mi se sprema u budućnost niti koliko dugo ću nastaviti da vozim. ​​Osećao sam se mnogo motivisano i uzbuđeno što ću nastaviti da vozim. Prilika se ukazala i rekao sam sebi da moram dobro da razmislim. Nisam imao mnogo vremena za razmišljanje i samo sam morao da sledim svoj instinkt. Odlučio sam da iskoristim priliku“, rekao je Hamilton.

Šampionat Formule 1 počinje u subotu trkom za Veliku nagradu Bahreina. Sve trke, kvalifikacije i treninge i ove godine možete eksluzivno da pratite na kanalima Sport kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare