Hamilton oduševljen: Sumnjao sam da sam dovoljno dobar…

Formula 1 7. jul 202418:22 13 komentara

Sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton bio je presrećan posle trijumfa pred domaćom publikom na Velikoj nagradi Velike Britanije. Vozač Merdecesa je

Hamilton je prethodni trijumf ostvario u Saudijskoj Arabiji početkom decembra 2021. godine, po deveti put je slavio na „Silverstonu“ i tako je prekinuo post dug 945 dana za 104. pobedu u karijeri.

POVEZANO:

Britanac je na taj način postao prvi vozač u istoriji koji je na jednoj stazi devet puta stajao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

„Svima nam je teško, ali najvažnije je da smo nastavili da radimo i napredujemo. Bili smo primorani da damo apsolutni maksimum baš kada smo bili u najvećim problemima. Od poslednje pobede tokom 2021. sam imao dana kada sam sumnjao da sam dovoljno dobar vozač ili da ću ikada ponovo pobediti.

„Najbitnije je što imam izuzetan tim koji me podržava. To što neumorno rade kako bismo ostvarili zajedničke ciljeve i mene podstiče da učinim isto. Takođe, moji navijači… Dobijam podršku sa svih strana sveta, hvala i njima.“

Naredna trka sezone Formule 1 vozi se za Veliku nagradu Mađarske na „Hungaroringu“ od 19. do 21. jula, uz prenose na Sport Klubu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare