Horner: Ne želimo da sudar odluči šampiona

Formula 1 8. dec 202119:53 > 21:31 28 komentara
Mark Thompson/Getty Images

Maks Ferstapen i Luis Hamilton ulaze poravnati u poslednju trku šampionata Formule 1, koja se vozi u nedelju u Abu Dabiju.

Takvo stanje na papiru više odgovara Holanđaninu, koji bi u slučaju da obojica ne završe trke, bio prvak sveta, jer ima više pobeda. Automatski je to pokrenulo priče kako bi Ferstapen sudarom sa Hamiltonom stigao do titule u karijeri.

povezane vesti

Međutim, Kristijan Horner, prvi čovek Red Bula kaže da niko u njegovom timu ne razmišlja na taj način.

Ne želimo da sudar odluči šampiona. Celu sezonu se vodimo stavom da je prvo potrebno da se trka završi da bi se pobedilo. Očekujemo da odluka padne na stazi u fer borbi“, izjavio je Horner.

U Red Bulu ističu da je tokom sezone bilo nekoliko incidenata i da u nekim situacijama nisu bili zadovoljni oni, a u nekim Mercedes.

Sve je počelo na Silverstonu kada je Hamilton udario Maksa. Procenjeno je da je tada Hamilton bio kriv. U Monci je odluka bila drugačija“, rekao je Horner i dodao „ Biće žestoko do samog kraja“.

Ceo trkački program iz Abu Dabija uključujući treninge, kvalifikacije i samu trke možete da pratite na Sport klubu HD.

Trku za Veliku nagradu Abu Dabija možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.