Horner: Pritisak naših rivala uzrok otkaza Masiju

Formula 1 7. mar 202219:25 > 19:30 14 komentara
Imago Sports

Šef Red Bula Kristijan Horner optužio je 'rivalski tim' za 'nasilničko' ponašanje koje je dovelo do otkaza Majklu Masiju.

Posle kontroverzne završnice prethodne sezone, odlučeno je da Masi više ne bude direktor trke.

FIA mu je uručila otkaz posle istrage sprovedene povodom svega što se dogodilo u trci u Abu Dabiju, u kojoj je Maks Ferstapen osvojio titulu pošto je u poslednjem krugu pretekao Luisa Hamiltona.

Povezane vesti

„Da li je bilo ispravno otpustiti ga na osnovu pritiska koji je na njega vršio rivalski tim? Po mom mišljenju, bilo je pogrešno“, rekao je Horner za BBC.

„To je jednako maltertiranju. To je bila pasivna agresija“.

Hornerove primedbe odnose se na Mercedes, javlja BBC, pošto je Hamilton navodno odbio da potvrdi da će se vratiti u Formuli 1 sve dok ne vidi rezultate istrage koju je FIA sprovela o trci u Abu Dabiju.

„Majkl jeste pravio greške i to je bilo frustrirajuće, ali morate da shvatite kakvu je ulogu imao i koje je alate imao na raspolaganju. Ne možete kriviti samo njega, to je nepravedno“.

Masiju je ponuđena nova uloga u FIA, a na mesto direktora trke dovedeno je dvoje ljudi, koji će se smenjivati na tom poslu.

Šampionat Formule 1 počinje u Bahreinu 20. marta. Sve trke, treninge i kvalifikacije možete uživo da pratite na kanalima Sport kluba.