Horner: Rikardo je uradio nešto glupo…

Formula 1 7. dec 202211:32 7 komentara
Mark Thompson/Getty Images

Danijel Rikardo se od 2023. godine vraća u Red Bul. Australijanac će biti test vozač u ekipi, koja je osvojila titulu u konkurenciji konstruktora u Formuli 1 ove godine.

Sada već iskusni 33- godišnji vozač otišao je iz Red Bula 2018. godine, u kojem je ostvario nekoliko pobeda. Prvo je bio u Renou, a posle u Meklarenu, ali nigde nije bio ni blizu uspešan kao u Red Bulu.

povezane vesti

Meklaren je odlučio da ga zameni sa Oskarom Pjastrijem, a Rikardo je dobio angažman od Red Bula. Prvi čovek Red Bula Kristijan Horner zadovoljan je što je Australijanac deo tima.

„Danijel ima veliku harizmu i odličan je vozač. Njegovo iskustvo može mnogo da nam pomogne. Imaće veliki broj testova i na stazi i na simulatoru. I ne treba zaboraviti da komercijalno mnogo toga donosi. Ipak je on najlepši osmeh u karavanu“, istakao je Horner.

O razlozima Rikardovog odlaska 2018. godine, Horner je rekao.

„Rikardo je kod nas došao kao tinejdžer i sjajno se razvijao. Međutim, napravio je glupost i zbog toga je otišao u timove u kojima nije imao ni blizu tako dobre rezultate. Drago mi je što je opet sa nama“.

Plan Rikarda je da od 2024. bude deo stalne postave Red Bula, ali je i jasno rekao da mu to sadašnji ugovor sa Red Bulom ne garantuje.