Još jedan nedovoljno koristan trening u Zandvortu

Formula 1 3. sep 202116:06 > 16:13 0 komentara
Charles Coates LAT Images

Drugi slobodni trening na stazi u Zandvortu takođe nije bio dovoljno kvalitetan kao prvi. Vozači su imali 60 minuta, ali su istaknute crvene zastavice čak dva puta pa je prikupljeno veoma malo podataka. Najbrži je bio Šarl Lekler.

I drugi trening u Zandvortu je bio problematičan i nije se mnogo vozilo. Vozači su se neretko žalili na gužvu na stazi dok je izletanje Nikite Mazepina izazvalo crvenu zastavu polovinom drugog slobodnog treninga. Pre toga je izletanje imao i aktuelni šampion Luis Hamilton koji je takođe izazvao isticanje crvene zastave.

Problem je što je staza u Zandvortu staza starog kova i nije prilagođena novim bolidima. Zato je svako izletanje, a ona  su inače česta na novoj stazi, kobno za ritam treninga.

VESTI IZ F1

Hamilton nije izlazio na stazu posle svog izletanja, Maks Ferstapen se žalio da ne može da odveze niti jedan brzi krug pa su na deset minuta do kraja treninga vodili Šarl Lekler i Karlos Sains. Iza dvojca Ferarija je bio Esteban Okon u Alpinu, zatim je četvrto vreme imao Botas, a peto Ferstapen. U prvih deset su bili i Alonso, Gasli, Noris, Đovinaci i Fetel, dok je Hamilton imao 11. vreme.

U finišu se nije menjao poredak jer su vozači uvežbavali krugove za trku, a tu je najbolji ritam imao Valteri Botas.

Najbrži krug drugog treninga Šarla Leklera je iznosio 1:10.902. U sekundi zaostatka je bilo devet vozača.

Treći trening je u podne u subotu uz prenos na SK HD, a kvalifiakcije pratite na istom mestu od 15 časova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!