Ko je sve na Volfovoj listi želja da nasledi Hamiltona?

Formula 1 10. apr 202415:09 4 komentara
Toto Volf
Copyright: xEibner-Pressefoto/AlexanderxNeisx EP_ANS

Šef Mercedesovog tima F1, Toto Volf, već ima listu najozbiljnijih kandidata, koji bi sledeće godine preuzeli mesto Luisa Hamiltona. Nemački "Bild" piše da su u pitanju trojica kandidata, među kojima ipak nije Sebastijan Fetel.

Četvorostruki svetski šampion povukao se iz Formule 1 krajem 2022. godine, ali se nedavno njegovo ime ponovo „zavrtelo“ u medijima, kao moguća opcija za Mercedes, pa je čak i Luis Hamilton istakao da bi Nemac mogao da bude kvalitetna zamena u njegovom sadašnjem timu.

Povezane vesti

Međutim, ko su onda trojica pilota sa kojima Volf planira pregovore, ili ih je već započeo?

Prema „Bildovim“ izvorima, prva opcija je aktuelni svetski šampion, Maks Ferstapen! Zbog haosa u Red Bulu i borbe za prevlast u taboru svetskih šampiona, Maks će možda odlučiti da potraži opušteniju i zdraviju atmosferu, bez obzira na to šta Kristijan Horner ponavlja svakog drugog dana.

Veruje se da je drugi kandidat „junoša“ Mercedesa, Andrea Kimi Antoneli, dok je treće ime dvostruki svetski šampion, Fernando Alonso.

Nije isključeno da i Antoneli i Alonso sednu za volan Mercedesa, prvo Španac, a posle dve sezone i Italijan, koji bi u tom periodu već stekao dovoljno iskustva u automobilima sa jednim sedištem.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare