Kvartararo pre svih znao za Hamiltona u Ferariju

Formula 1 19. feb 20248:30 11 komentara
Fabio Kvartararo
© 2024 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo otkrio je da mu je Pjero Ferari nagovestio da će Luis Hamilton preći u Ferari kada je posetio sedište italijanske kompanije u Maranelu.

Pročitajte još

Početkom februara legendarni tim je objavio da će sedmostruki svetski šampion preći u njegove redove naredne sezone, pošto će napustiti Mercedes godinu dana pre isteka ugovora.

Francuski motociklista, šampion kraljevske klase iz 2021. godine, veliki je ljubitelj Formule 1 i automobila generalno, pa je pre prvih predsezonskih testiranja odlučio da poseti Ferari. Tom prilikom domaćin mu je bio sin osnivača kompanije Enca Ferarija.

„Bilo je čudno, pošto sam bio u poseti Maranelu nekoliko dana pre objave i Pjero Ferari mi je to nagovestio. Ali, u tom trenutku nisam znao kako to da protumačim, nije mi bilo jasno. Nisam ni shvatio dok nije bilo zvanično“, rekao je Kvartararo za motorsport.com, „Oduvek se sećam Luisa u Mercedesu, nisam čak ni svestan njegovog vremena u Meklarenu. Biće čudno videti ga u crvenom“.

View this post on Instagram

A post shared by Ferrari (@ferrari)

Hamilton je više puta tokom godina isticao svoju ljubav prema motociklima, poznato je da je dizajnirao jedan u saradnji sa MV Agustom, a takođe je zamenio uloge sa Valentinom Rosijem po završetku njihovih sezona 2019. Tada je na stazi „Rikardo Tormo“ ’Doktor’ vozio Hamiltonov Mercedes, dok se sedmostruki svetski šampion našao na Jamahi M1, sve zahvaljujući zajedničkom sponzoru Monsteru.

Sam Kvartararo još nije dobio priliku da se nađe u bolidu Formule 1, iako je bilo nekih razgovora 2022. godine sa Mercedesom.

Francuza u toku dana čeka nastavak akcije tokom testiranja na stazi „Losail“, gde i počinje nova sezona Moto GP šampionata Velikom nagradom Katara od 8. do 10. marta. Novi šampionat Formule 1 kreće nedelju dana ranije, u Bahreinu, gde će akcija biti na programu od 29. februara do 2. marta. I Moto GP i Formulu 1 možete da pratite samo na kanalima Sport Kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare