Lens Strol ipak na startu Velike nagrade Bahreina

Formula 1 2. mar 202311:28 5 komentara
Lens Strol
AP Photo/Charlie Neibergall, File

Ekipa Aston Martina potvrdila je da će Lens Strol učestvovati na ovonedeljnom trkačkom vikendu u Bahreinu.

Učešće Kanađanina na prvoj trci sezone Formule 1 bilo je pod znakom pitanja, pošto je prošle nedelje propustio predsezonski test u Bahreinu. Razlog Strolovog odsustva sa staze „Sahir“ bio je pad sa bicikla u Španiji, kada je doživeo „blagu“ povredu zgloba.

„Bilo mi je žao što nisam bio na testiranjima u Bahreinu, bio sam veoma razočaran što sam morao da propustim tri test dana. Ali s obzirom na moju povredu zgloba, ja i ekipa smo odlučili da bi bilo najbolje da se fokusiram na moj oporavak pre duge sezone.

„Bila je to smešna nesreća, pao sam sa bicikla nakon što sam naleteo na rupu na putu, ali na svu sreću povreda nije bila preozbiljna i posle male hirurške intervencije na desnom zglobu, stvari su postale bolje. Posle toga sam naporno radio sa svojim timom, kako bih bio siguran da sam spreman da učestvujem ovog vikenda.

„Želeo bih da se zahvalim zajednici F1 na podršci i poštovanju moje privatnosti. Takođe ne mogu a da ne spomenem svoj tim, koji mi je pomogao da se oporavim. Sada sam spreman da se koncentrišem na vikend — nešto što jedva čekam“, rekao je Strol.

U Lensovom odsustvu, ekipu Fernanda Alonsa tokom testiranja predstavljao je rezervni vozač Felipe Drugovič. Brazilac je učestvovao na jutarnjim sesijama u dva od tri dana testiranja. Tim sa sedištem u Silverstonu saopštio je ranije ove nedelje da je Brazilac taj koji će zameniti Strola na Velikoj nagradi Bahreina.

Iako se ne očekuje da će voziti ove nedelje, Drugovič će ostati u Bahreinu i na trkačkom vikendu. Pored njega na stazi će biti i drugi rezervni vozač Aston Martina – Štofel Vandorn, koji pre nedelju dana nije mogao da učestvuje u testiranjima, pošto je bio u Južnoj Africi na startu Formule E u Kejptaunu.

Šampionat Formule 1 počinje ovog vikenda trkom za Veliku nagradu Bahreina, a sve trke, treninge i kvalifikacije možete da pratite na kanalima Sport kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare