Madrid dobio zanimljivu podršku za mesto u Formuli 1

Formula 1 17. maj 202311:27 1 komentar
Madrid
Copyright: xZoonar.com/jjfarquitectosx

Organizacija Velike nagrade Madrida u sklopu kalendara Formule 1 imala bi ekonomskog smisla i to bi dobro uticalo na ekonomski razvoj španske prestonice.

To je mišljenje tvorca i suvlasnika Formule E, Alehandra Agaga, koji je uspeo da električnim automobilima nametne svetske trke, koje se održavaju u nekim od najpoznatijih i najpopularnijih gradova na svetu.

„Mislim da će Formula 1 stići do Madrida“, rekao je Agag španskom listu „Marka“. „Čujem ohrabrujuće glasine o razvoju projekta, koji je više nego dobar. Po mom mišljenju, u ekonomskom smislu, takav događaj je potpuno opravdan. Ne znam da li će se to desiti, jer ne radim u Formuli 1“.

Međutim, Agag raspolaže sa radnim i prilično efikasnim konceptom za organizovanjem trka u velikim gradovima, koji je izuzetno cenjen i trenutno ne postoji drugi šampionat kao što je Formula E, koje raspolaže sa takvim znanjem, veštinom i iskustvom u vođenju trka na stazama u gradskim sredinama.

Međutim, Agag je rekao i to da su šanse da Madrid dobije start trka Formule E trenutno 50:50 i objasnio da će kalendar za narednu sezonu svetskog prvenstva sa električnim automobilima biti predstavljen u junu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare