Maks optužio Pireli: Koliko ovaj sport može da bude okrutan

Formula 1 7. jun 20210:38 > 10:17 32 komentara
Maks Ferstapen
REUTERS/Anton Vaganov

Vozač Red Bula Maks Ferstapen kritikovao je proizvođača guma Pireli nakon incidenta u finištu trke u Bakuu.

Holanđanin je bio ubedljivo prvi pet krugova pre kraja Velike nagrade Azerbejdžana, ali pukao mu je zadnji levi pneumatik i njegov bolid završio je u zaštitnoj ogradi.

Pobedu u Bakuu ostvario je drugi vozač Red Bula Serhio Perez.

Povezane vesti

Nisam osećao nikakve probleme sve do trenutka kad sam iznenada otišao udesno. Guma je samo eksplodirala. Kad se to dogodi velikom brzinom, prilično je opasno. Naravno, biće razgovora sa Pirelijem. Ali mi već znamo šta će nam reći i to je pomalo teško prihvatiti. To će biti povezano sa krhonitama na stazi, to je tako. Siguran sam da će biti razgovora, jer Pirelli takođe ne može da bude zadovoljan situacijom. Ali u svakom slučaju, to mi neće promeniti ishod trke. Naravno da sam besan zbog ovoga što se dogodilo. Bila je to prilično lagana trka i pobeda za mene,“  rekao je Ferstapen i nastavio:

Kad se to dogodi, shvatite koliko ovaj sport može da bude okrutan. Mislim da nisam mnogo istrošio gume. Osećao sam se ugodno u bolidu i nisam osećao vibracije. Krhotine su složena tema. Svi sledimo istu putanju u svakom krugu. Čudno je da mi se sve dogodilo.“

Maks je siguran da su redari dobro odradili posao posle udesa Lensa Strola.

Mislim da su očistili stazu nakon udesa Strola, ali Pireli će verovatno reći da je to bio ugljični otpad na stazi. Tako je bilo u Imoli. Činjenica je da danas nije pukla samo moja guma, već i guma na Strolovom bolidu. Izuzetno sam razočaran. Da, još smo u vođstvu u prvenstvu, ali razlika je mogla da bude mnogo veća,“ naglasio je Holanđanin.

Ferstapen je vodeći u generalnom plasmanu posle šest vikenda sa 105 bodova, ispred Luisa Hamiltona (101), koji je u finišu trke napravio veliku grešku, i klupskog kolege Serhija Peresa (69).

Sledeća trka je 20. juna u Francuskoj.