Marko: Nevino smo izgubili Baku, Silverston i Mađarsku

Formula 1 30. okt 202113:07 16 komentara
AP Photo/Darron Cummings

Savetnik Red Bula doktor Helmut Marko je posle pobede Maksa Ferstapena u Ostinu na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država rekao da bi aktuelni lider u svetskom šampionatu mogao da ima i 50 bodova više od Luisa Hamiltona da nije nevino izgubio neke trke.

Trenutno Maks vodi 12 bodova ispred Luisa Hamiltona, a tek slede trke u Meksiku, Brazilu, Kataru, Abu Dabiju i Saudijskoj Arabiji. Sve miriše na to da ćemo imati senzacionalnu sezonu Formule 1 kada se viđa možda jednom u deceniji. Ipak Helmut Marko misli da je Ferstapen lako mogao da ima veću prednost.

Pre poslednje tri trke smo se plašili da ćemo još više zaostajati. Imali smo više bodova od Hamiltona na tim trkama jer je Hamilton u Turskoj bio tek peti, a mi u Sočiju drugi. Ono što je tek neobično je da smo nevino izgubili Baku, Silverston i Mađarsku. Ako računamo te poene onda je to preko 50 bodova u tim trkama. Kao rezultat svega dolazi da smo na 12 bodova ispred. Preživeli smo sve te loše stvari i preživeli smo Mercedesov napredak„, rekao je Helmut Marko.

On smatra da Fertsapen do kraja sezone mora da pobedi bar dva puta da bi bio šampion.

Brazil i Meksiko bi trebalo da nam odgovaraju. Ali toliko toga se desilo. Takozvane Mercedesove staze nisu bile Mercedesove i isto je važilo za naše staze. Ako dobijemo sledeće dve trke onda Maks ima šanse 60-40 da osvoji titulu„, dodao je Marko.

Naredna trka u Formuli 1 je u Meksiku 7. novembra i gledaćete je naravno na Sport Klubu.

Komentari (16)

Vidi sve komentare