Meklaren posle predstavljanja odvezao i prve kilometre

Formula 1 16. feb 202111:32 0 komentara
Meklaren Mercedes
Getty Images/Rudy Carezzevoli

Ekipa Meklarena odvezla je jutros prve kilometre sa bolidom MCL35M, sa kojim će nastupati u šampionatu Formule 1 u 2021. godini.

Britanski tim, koji je sinoć predstavio svoje vozače i bolid, tokom onlajn ceremonije, danas je na „Silverstounu” odradio prvi od dva dana snimanja filma „100 kilometara”.

Po kiši na stazi, na kojoj se održava Velika nagrada Velike Britanije, Lando Noris je bio prvi od dvojice pilota, koji su izveli novi MCL35M na stazu.

Povezana vest

Pored snimanja raznih promotivnih klipova, Noris i njegov novi suvozač Danijel Rikardo moraće da izvrše i različite provere rada sistema u bolidu. MCL35M je evolucija prošlogodišnjeg MCL35, sa kojim je britanski tim završio na trećem mestu u poretku konstruktora. Glavna razlika između dva prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg bolida biće upravo pogonski sistem.

Ove godine, Meklaren je obnovio partnerstvo sa Mercedesom, sa kojim je u periodu od 1996. do 2014. godine osvojio tri pilotske i jednu konstruktorsku titulu.

Poslednje tri godine, tim iz Vokinga je koristio Renoove motore, a u prethodnom periodu i Hondine, što bi svi brzo da zaborave.

Za Meklaren je današnji dan izuzetno važan, jer će se 2021. predsezonska priprema sastojati od samo tri test dana, koja će se održati između 12. i 14. marta u Bahreinu. Po završetku testova, karavan će ostati u Kraljevstvu, gde će se 28. marta održati prva od 23 trke u sezoni 2021.