Mik opet prekinuo trening, Maks prvi, prate Sains i Lekler

Formula 1 22. maj 202113:07 > 13:56 2 komentara
Max Verstappen
AP Photo/Luca Bruno

Najbrži na trećem treningu pred Veliku nagradu Monaka je bio Maks Ferstapen, a iza njega je dvojac Ferarija Karlos Sains i Šarl Lekler. Trening je inače po drugi put prekinut zbog Mika Šumahera koji je kao i u drugom slobodnom treningu i u trećem imao udes nekoliko minuta pre kraja. Sin legendarnog Mihaela nije povređen.

Najbrži krug Maksa Ferstapena je bio 1:11.294 i bio je za 47 hiljaditinki bolji od drugoplasiranog Karlosa Sainsa. Inače Ferarijevi vozači su konstantno bili u vrhu u trećem treingu, a jedini koji je uspevao da im se približi i na kraju ih pobedi je bio Maks Ferstapen.

Iza Leklera koji je bio drugi je bio Valteri Botas, a sledeli su Serhio Peres, Lando Noris, i Luis Hamilton. Svi oni su imali manje od sekunde zaostatka za Ferstapenom. U prvih deset su još bili odlični Kimi Raikonen, Pjer Gasli i Sebastijan Fetel.

Pred sam kraj treninga je Mik Šumaher imao kontakt sa zidom zbog čega je sesija prekinuta, a Nemac je potpuno uništio svojom greškom bolid Hasa zbog čega bi mogao da bude izbačen sa kvalifikacija. Naravno sve je sada na mehaničarima američke ekipe koji će probati da osposobe njegov bolid. Šumaher je inače i na drugom treiningu još u četvrtak imao probleme zbog kojih je ta sesija takođe pred kraj bila prekinuta.

https://www.instagram.com/p/CPLJrY8oP_U/

Kvalifikacije su od 15 časova i gledaćete ih na Sport Klubu 1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare