Nije kraj: (Uvek) Ima mesta za Danijela Rikarda u Formuli 1

Formula 1 19. sep 202313:45 0 komentara
Danijel Rikardo
AP Photo/Vincent Thian/Guliver

Letošnji neuspešni povratak Danijela Rikarda među pilote Formule 1 nije bio poslednji.

Najzabavniji vozač današnjice dobiće novu priliku 2024. godine, najavio je uticajni nemački auto-moto novinar, Tobi Gruner, pozivajući se na izvore u Alfa Tauriju.

„Očekujem da će pozicija Jukija Cunode za sledeću sezonu biti potvrđena već u Suzuki“, napisao je Gruner na Twitteru, a onda iznenadio javnost:

„Objava dogovora sa Rikardom uslediće posle toga“.

Zašto iznenadio? Ne samo zato što je pokušaj povratka iskusnog Australijanca završen neslavno – izletanjem i povredom Rikarda u bolidu Alfa Taurija – već i zato što se njegova zamena, novozelandska nada Lajam Loson, odlično pokazala u međuvremenu.

Rikardo (34), koji u karijeri ima osam pobeda, bio je deo F1 karavana kao rezervni vozač Red Bula, a šansu u Alfa Tauriju dobio je u julu, kada se taj tim rastao sa neubedljivim Nikom de Vrisom. Popularni „Ozi“ debitovao je u julu na Velikoj nagradi Mađarske, ali je već u avgustu na trci u Holandiji doživeo udes na treningu i prelom zgloba ruke, zbog čega je završio u gipsu.

To što je iskoristio neočekivanu priliku i u trećem nastupu čak osvojio bodove za tim sa začelja karavana, izgleda da 21-godišnjem Losonu neće doneti i mesto u kokpitu u sezoni 2024. Bar ne u bolidu Alfa Taurija, a verujemo da konkurencija budno prati događaje…