Noris: Neophodne su rigoroznije kazne za blokiranje

Formula 1 21. sep 202315:33 0 komentara

Vozač Meklarena u šampionatu Formule 1 Lando Noris smatra da vozači koji u toku kvalifikacija i treninga ometaju takmičare koji su na brzom krugu moraju biti strože sankcionisani, jer je blokiranje neadekvatnim pozicioniranjem prevršilo svaku meru.

Formulu 1 gledajte ekskluzivno na Sport Klubu.

Tokom Velike nagrade Singapura predmet istrage Svetske automobilske federacije bio je branilac titule i vodeći u generalnom plasmanu Maks Festapen. Vozač Red Bula je uprkos ometanju Jukija Cunode na brzom krugu i zaustavljanju dugom 14 sekundi na izlazu iz pit-lejna prošao samo sa opomenama, umesto da bude kažnjen.

FORMULA:

„Mislim da bi blokiranje na stazi automatski moralo da znači i kažnjavanje vozača koji je omeo nekoga. Znam da ekipa u tom slučaju dobije novčanu kaznu, ali je odgovornost vozača da gleda u retrovizore. On nema šta drugo da radi tokom kruga za zagrevanje, ali čini mi se da se vozači i sa tim muče“, rekao je Noris i dodao:

„Neophodne su nam rigoroznije kazne za blokiranje drugih, sitaucija se otrgla kontroli. To uništi brzi krug vozača koji nailazi. Može da upropasti i nečije kvalifikacije, Juki zato nije imao priliku da popravi plasman“.

Noris zauzima osmo mesto u šampionatu sa 97 bodova, dok lider Ferstapen ima 374.

Naredni trkački vikend na programu je već od petka, kada će se voziti Velika nagrada Japana na Suzuki. Kompletnu akciju sa staze možete gledati samo na kanalima Sport Kluba.