Povratak u F1: Aleks Albon u Vilijamsu od 2022.

Formula 1 8. sep 202114:48 1 komentar
Aleks Albon i Nikolas Latifi
Photo: Bryn Lennon/Getty Images/FIA Pool via HOCH ZWEI Silverstone Silverstone Great Britain Poolfoto HOCH ZWEI/Pool/Getty Images ,EDITORIAL USE ONLY

Aleksander Albon se vraća u Formulu 1 naredne sezone. Sedeće u kokpitu Vilijamsa. Tajlanđanin iz Londona prošle sezone vozio je za Red Bul, ali je ove ustupio mesto Serhiju Peresu, pa je obavljao ulogu rezervnog vozača.

Novu šansu je rado prihvatio. Voziće u tandemu sa Kanađaninom Nikolasom Latifijem, koji će i treću sezonu zaredom biti u Vilijamsu.

„Aleks je jedan od najatraktivnijih mladih vozača u motosportu“, rekao je Host Kapito, direktor trkačkog tima Vilijamsa. „Što je još važnije, dolazi nam sa velikom količinom F1 iskustva, posle vremena provedenog u Red Bulu“.

Povezane vesti

Albon (25) je debi u Formuli 1 imao 2019. godine, u ekipi Toro Rosa, drugom Red Bulovom timu, pre nego što je „promovisan u seniorski tim“ sredinom sezone, kao zamena za Pjera Gaslija.

Sada će u Vilijamsu zameniti Džordža Rasela, koji odlazi u Mercedes.

„Uzbuđen sam sa novom šansom koju dobijam i gledam samo pozitivno na sezonu 2022. u Formuli 1. Kada napustite karavan, nikada niste sigurni da ćete se ponovo vratiti u njega. Zato sam izuzetno zahvalan Red Bulu i Vilijamsu što su mi verovali i pomogli na ovom putu povratka. Takođe, sjajno je pratiti napredak Vilijamsa, koji čini ove godine i radujem se što ću im pomoći da nastavimo to putovanje i 2022.“

Latifi, koji je u svojoj drugoj sezoni u F1, dodao je i ovo:

„Ekipa se kreće u konkurentnijem pravcu sa novim vlasnicima, menadžmentom i ljudima sa tehničke strane. Ovde sam se osećao kao kod kuće od prvog dana, od kada sam stigao i mislim da sam na pravom mestu. Cilj nam je da još malo poboljšamo neke stvari, kako bismo svi mogli da iskoristimo priliku koja će se ukazati sledeće godine.“, rekao je Latifi.