Predstavljen RB18: „Cilj je da Maks odbrani titulu“

Formula 1 9. feb 202218:10 > 19:12 15 komentara
Maks Ferstapen, Serhio Peres
Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bul je u sredu predstavio novi bolid RB18, kojim će se takmičiti u Formuli 1 naredne sezone.

Kristijan Horner, Maks Ferstapen i Serhio Peres udružili su se sa inženjerskim timom Red Bula i predstavili su navijačima novi bolid.

Od naredne sezone takmičenje će se održati po novim pravilima, a Maks Ferstapen se nada odbrani titule.

„Spreman sam da ponovo vozim. Osećam se dobro. Važno je pripremiti se na najbolji mogući način, naročito jer se menjaju propisi. Kada je reč o vozilu, ne znamo još sasvim šta da očekujemo, radujem se iskustvu na stazi“, rekao je aktuelni šampion.

„Najveća promena biće novi propisi, a biće nam potrebno i neko vreme da se naviknemo na bolid. Ostalo je prilično jednostavno. Ne osećam dodatni pritisak. Radiću ono što sam radio sve vreme, nema razloga da budem drugačiji. Jedva čekam da izađem na stazu u novom RB18“.

Bryn Lennon/Getty Images/Red Bull Content Pool
Bryn Lennon/Getty Images/Red Bull Content Pool
Bryn Lennon/Getty Images/Red Bull Content Pool

Serhio Peres deli entuzijazam svog timskog kolege.

„Ne mogu da dočekam novu sezonu i da prvi put izađem na stazu sa RB18. Svi mi počinjemo od nule ove sezone, biće uzbudljiva godina. Prošle godine smo dali svoj maksimum do poslednjeg kruga, spremni smo da uradimo isto u 2022. Novi propisi će poboljšati takmičenje na stazi, nadam se da će se vozači više nadmetati, da će biti više trkanja. Još mnogo toga treba da naučimo, da se prilagodimo, ali ovi propisi su uvedeni da sve učine interesantnijim. Nadam se da ćemo pružiti navijačima odličnu zabavu i uzbudljive trke“, dodao je Peres.

Šef tima Kristijan Horner najavio je da će bolid biti drugačiji već do prve trke, a da promene treba očekivati i tokom sezone.

„Sa izmenama pravilnika ove godine, cela filozofija se promenila u odnosu na prošlu. To znači da je svaka komponenta drugačija u odnosu na prošlogodišnji bolid. Dok stignemo do prve trke, RB18 neće izgledati baš kao što izgleda danas, promene će biti brze, napredovaćemo tokom sezone. Verujem da imamo dobar automobil za 2022. godinu. Tim je uložio ogroman napor i jedva čekamo da vidimo vozilo na stazi. Imamo broj jedan na vozilu, izazov je da tako ostane i da Maks odbrani titulu“, istakao je Horner.

Nova sezona Formule 1 počeće u Bahreinu, gde će se voziti od 18. do 20. marta. Ovu, kao i sve ostale trke, moći ćete da pratite na kanalima Sport Kluba.