Ralf Šumaher: Mazepin treba da radi nešto drugo

Formula 1 20. dec 20219:50 5 komentara
© James Gasperotti/ZUMA Wire) (Cal Sport Media via AP Images)

Američki tim Has je u 2022. godini imao katastrofalnu sezonu. Nikita Mazepin i Mik Šumaher nisu bili uopšte ni blizu osvajanja poena, a posebno je ruski vozač veoma često bio predmet podsmeha.

Kritike sada stižu čak i iz okruženja bliskog Mazepinovog timskog kolege Mika Šumahera. Stric Ralf Šumaher, takođe nekadašnji vozač Formule 1, je rekao da bi Nikita trebalo da promeni karijeru.

Mazepin je bez sumnje bio dobar vozač u Formuli 2. Ali ove godine se razvio u pogrešnom pravcu i trebalo bi da radi nešto drugo. Ne mora nužno da vozi u Formuli 1„, rekao je Ralf Šumaher za Skaj.

Nikita je inače odmah po objavljivanju da će voziti za Has bio u kontroverzi zato što je na društvenim mrežama objavio nepristojne snimke. Zbog njih se izvinjavao i ta tenzija je splasla, ali je vožnja za Has koji inače sponzoriše njegov otac Dmitri Mazepin.

Miku treba neko ko će mu pomoći. Neko sa kim će moći da radi i sa kim će tim ići u ispravnom pravcu. Tako Mik ne bi bio sam„, dodao je Ralf Šumaher.

Ralfove želje će se teško objestiniti jer Mazepinov otac Dimitri ima veliki uticaj u timu. Has se verovatno ni ne bi takmičio u Formuli 1 da nije prebogatog Rusa, a koliko je njegov značaj velik govori boja bolida. Has je od 2021. imao bolid u bojama ruske zastave dok je do tada bio crn sa zlatnim detaljima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare