Rikardo: Pobedio bih i da se Maks i Luis nisu sudarili

Formula 1 14. sep 20219:59 15 komentara
Daniel Rikardo
Pool via REUTERS/Lars Baron

Vozač Meklarena Danijel Rikardo trijumfovao je prethodnog vikenda na trci za Veliku nagradu Italije pošto su konkurenti za titulu Maks Ferstapen i Luis Hamilton morali da odustanu posle udesa u kojem su učestvovali, ali Australijanac je uveren da bi pobedio i da do tog sudara nije došlo.

Bio je to prvi trijumf Meklarena od 2012. godine, a na drugom mestu našao se Rikardov timski kolega Lando Noris.

Formula 1:

Imao sam vođstvo u odnosu na Ferstapena pre odlaska u pit-stop, u nekim krugovima je pravio pritisak, ali ni u jednom trenutku nisam morao da se branim u pravom smislu te reči. Bio je uz mene, ali ne bi me prestigao, osim u slučaju u kojem bih ja napravio neku grešku. Kada smo izašli iz pita, bio sam prilično uveren da ću pobediti ako se ne dogodi nešto nepredviđeno. Bio sam samouveren, mislio sam da niko neće moći da mi oduzme ovu pobedu. Pobedio bih i da nije bilo sudara“, izjavio je Danijel Rikardo.

Mislim da je Monca dobra staza za Meklaren, a ja sam je lično uvek voleo. Naš bolid je dobar pri velikim brzinama, i prošle godine se videlo da nam ’leži’ Monca, iako ja nisam vozio. Takođe, mislim da sam se malo ’naljutio’ u petak kada nisam uspeo da ostvarim bolji rezultat. Uvek govorim da ja imam malo besa u sebi, i to nekada može da bude i dobra stvar na trci“, rekao je vozač Meklarena.

Naredna trka šampionata Formule 1 na programu je 26. septembra – tada će se voziti trka za Veliku nagradu Rusije u Sočiju. Direktan prenos ćete moći da gledate samo na kanalima Sport kluba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare