Rikardo u kampanji da zameni Peresa 2025.

Formula 1 18. jul 202315:40 10 komentara
Danijel Rikardo
Mark Thompson/Getty Images

Šef ekipe Red Bula Kristijan Horner rekao je da će Danijel Rikardo svoj povratak u Formulu 1 u Alfa Tauriju pokušati da iskoristi da ubedi čelnike austrijskog tima da bi trebalo da zameni Serhija Peresa posle sledeće sezone.

Pročitajte još

Australijanac je na kraju prošle sezone ostao bez mesta u Formuli 1, ali je dobio ulogu test vozača Red Bula, a prošle nedelje je odlučeno da zameni Nika de Vrisa u Alfa Tauriju. Izvesno je da će Rikardo imati i te kako veliki izazov da se u trenutno najlošijem bolidu u šampionatu pokaže u pravom svetlu.

Horner je u podkastu „F1 Nation“ negirao da u Red Bulu probaju Rikarda za potencijalno mesto u timu naredne sezone, već da se sve svodi zapravo na 2025. godinu, pošto Peres tada već nema ugovor.

„U ovom trenutku postoji plan do kraja sezone i ne razmišljamo o onome što potom sledi. Pozajmili smo ga Alfa Tauriju do kraja sezone. Jasno je da će Maks i Serhio biti naši vozači sledeće godine, ali je uvek dobro imati nekog talentovanog kao rezervu. Verujem da Danijel ovaj period u Alfa Tauriju gleda kao priliku da se pokaže kao kandidat za mesto u Red Bulu 2025“, naglasio je Horner.

Horner je istakao da je odluka da Rikardo dobije priliku umesto De Vrisa doneta veoma brzo, tokom njegovog prošlonedeljnog testiranja na „Silverstonu“, gde se Australijanac prvi put našao za volanom bolida RB19. Rikardo je tada imao dovoljno dobro vreme da se nađe u prvom redu na startu Velike nagrade Britanije, a tada je odluka već bila doneta.

Rikardo će u bojama Alfa Taurija debitovati predstojećeg vikenda na „Hungaroringu“, gde se vozi Velika nagrada Mađarske, koju ćete moći da pratite na Sport Klubu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare