Rozberg: To je izraz lica „dobio me timski kolega“

Formula 1 20. mar 202321:33 13 komentara
REUTERS/Hamad I Mohammed

Luis Hamilton je bio tek peti na Velikoj nagradi Saudijske Arabije u Džedi. Sedmostruki svetski šampion Formule 1 ima niz problema u aktuelnoj sezoni, a još jedan mu se desio kada je ostao iza svog timskog kolege Džordža Rasela koji je tek drugu godinu u Mercedesu.

Ako neko zna kako je biti Hamiltonov timski kolega, i kako je dobiti Hamiltona i deliti sa njim garažu onda je to Niko Rozberg. Nekadašnji svetski šampion je pričao o Saudijskoj Arabiji i tome što je Hamilton izgubio bitku od Džordža Rasela.

„To je bio izraz lica ‘dobio me timski kolega’. Džordž je pravi test, on je budući šampion. Teško je Luisu da ostane ispred njega. Videli smo to i prošle godine, imao je Džordž sjajnu sezonu. Džordž to nastavlja i to je veliki izazov. Međutim ne zaboravimo da je Luis najbolji u istoriji. Ako neko treba da dobije Džordža, to je on“, rekao je Niko Rozberg.

Nemac ima nekoliko saveta za Rasela iz svog iskustva i 2016. kada je uzeo titulu.

„Mala slabost Luisova je ta što ponekad padne mentalno. Izgubiće svoj tok. Međutim vrati se sjajno svaki put. Prema tome, Džordže nemoj da imaš previše samopouzdanja“, poručio je Rozberg.

Komentari (13)

Vidi sve komentare