Sainc opet najbrži, šaht napravio ogromne probleme

Formula 1 23. feb 202414:02 4 komentara
Karlos Sainc
Copyright: xRicardoxLarreinax

Karlos Sainc je u prepodnevnoj sesiji poslednjeg dana testiranja u Formuli 1, ponovo imao najbrže vreme.

Povezana vest

Ipak, zbog problema na stazi „Sahir“ sa poklopcem jednog od šahtova za odvod, tradicionalna pauza za ručak je otkazana.

Umesto toga, test-dan je objedinjen u jednu devetočasovnu sesiju, mada su mnogi timovi želeli da iskoriste pauzu, kada su i temperature najviše u Bahreinu, da se malo odmore i promene vozače.

Popravka šahta
FOTO: Prt scr

Sainc je bio na vrhu plasmana sa rezultatom 1:31.247, koje je zabeleženo na C3 gumama u prvim minutima testiranja, pre prekida od skoro sat i po vremena, koji je uveden zbog popravke šahta. Drugi u plasmanu bio je Serhio Peres iz Red Bula, koji je bio sporiji za 236 hiljaditinki od vozača Ferarija. Vodeću trojku upotpunio je Mercedesov Luis Hamilton, čiji je najbolji rezultat zabeležen na najmekšim gumama (C5) i bio je za 0,752 slabiji od Saincovog.

Najaktivniji u prvim satima poslednjeg dana testiranja bio je Kevin Magnusen (Has), koji je odvezao ukupno 80 krugova. Danijel Rikardo je zauzeo drugo mesto na ovoj listi sa 70 krugova, a Australijanac je takođe uradio simulaciju pune trke. Drugi dan za redom, Meklarenov tim je proveo dosta vremena u garaži. Upisali su jedva 20 krugova sa svojim bolidom, pošto su imali probleme sa kvačilom, koji su uticali na vremena, ali i raspoloženje Landa Norisa.

Poslednji test-dan u Formuli 1 trajaće danas do 17 časova, a od svih vozača koji su vozili u prepodnevnim časovima, samo će Aleks Albon biti u pilotskoj kabini svog automobila do kraja dana. Svi ostali će morati da predaju bolide svojim klupskim drugovima. To znači da će se u narednim satima na stazi pojaviti Šarl Lekler, Maks Ferstapen, Džordž Rasel, Fernando Alonso, Oskar Pjastri, Niko Hulkenberg, Pjer Gasli, Guanju Džu i Juki Cunoda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare