Sains: Često se bez razloga upire prstom u Ferari

Formula 1 20. sep 20229:31 2 komentara
Karlos Sains
BAHRAIN DPPI Panoramic DL-5271 via Guliver

Karlos Sains, vozač Ferarija, smatra da je njegova ekipa često i bez razloga kritikovana zbog izbora strategije u nekim trkama u ovogodišnjem šampionatu Formule 1.

Navijači Skuderije su u prvi plan isticali neke nerezonske odluke rukovodstva Skuderije u toku trke, koje su ih u ranoj fazi šampionata pratkično izbacili iz borbe za titulu i u konkurenciji vozača i u konkurencije konstruktora.

povezane vesti

Međutim, Španac koji je nedavno imao sjajnu trku u Monci, gde se začelja probio na četvrto mesto ne misli tako.

„Često se bez razloga upire prstom u Ferari. Veoma je teško govoriti o tome kada je trebalo da budemo smeliji, a kada oprezniji. Svaka situacija mora da se pojedinačno analizira. Mislim da stalno svaljivanje krivice, nije fer prema Ferariju“, istakao je Sains junior.

As Ferarija smatra da se svaki potez njegove ekipe posebno prati.

„Kada sam bio u Meklaren, Toro Rosu ili Renou dešavale su se greške u strategiji, ali nije se pravila stalna tenzija kao sada u Ferariju. Napredujemo kao tim i verujem da će rezultati biti sve bolji  budućnosti“, zaključio je Sains.

Šampionat Formule 1 se nastavlja 2. oktobra trkom za Veliku nagradu Singapura uz direktan prenos na kanalima Sport kluba.