Sebastijan Fetel se povlači na kraju sezone

Formula 1 28. jul 202212:14 > 12:29 40 komentara
xDaisyxFacinellix via Guliver image

Sebastijan Fetel neće više voziti u Formuli 1, objavljeno je u četvrtak. Četvorostruki prvak sveta vozi još ovu sezonu za tim Aston Martin.

Četiri titule šampiona, 53 pobede u trkama, 122 podijuma, jedna fenomenalna karijera. Na taj način Formula 1 je objavila da se legendarni Nemac oprašta na kraju sezone.

Aston Martin je na svom sajtu napisao da se završava jedna od najboljih karijera u istoriji sporta. I zaista jedina dva čoveka koja su češće pobeđivala u trkama Formule 1 su Mihael Šumaher i Luis Hamilton koji imaju 91 odnosno 103 pobede.

„Iako naši rezultati nisu bili kakvima smo se nadali jasno mi je da je sve bilo sklopljeno što timu treba da se trka na najboljem nivou narednih godina. Nadam se da ću nastaviti sa istim radom ove godine i da ću biti od pomoći u razvoju tima koji će pobeđivati u budućnosti“, rekao je Sebastijan Fetel.

Fetel je rekao da je dugo razmišljao o povlačenju ali da želi da se posveti porodici i ulozi oca. Takođe da kaže da je uživao radeći sa svim sjajnim ljudima u F1.

Sa njima je počeo da sarađuje još 2007. kada je vozio za Toro Roso prešavši iz Zaubera. Potom je 2009. već prošao u Red Bul, a 2010. je osvojio prvu od četiri uzastopne titule šampiona. 2015. je sledio prelazak u Ferari kog nije uspeo da vrati na tron. Dva puta je bio vicešampion, a najbolja šansa je propuštena 2018. godine. Tada je Seb bio najbliži Luisu Hamiltonu ali donekle svojim, a i greškama tima nije uspeo da porazi Britanca.

Inače zanimljivo je da je Nemac baš na dan kada je objavio povlačenje otvorio Instagram nalog. Na njemu je njegova prva objava o tome kako se povlači.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare