Sprint stiže u Majami i Kinu, pregovara se o promeni formata

Formula 1 5. dec 202318:51 3 komentara
Formula 1
Printscreen

Formula 1 je saopšila da će i naredne sezone na šest trkačkih vikenda biti održan i sprint, koji je uveden na određenim Velikim nagradama pre tri godine.

Formulu 1 gledajte ekskluzivno na Sport Klubu.

Velike nagrade Kine (19.-21. april), Majamija (3.-5. maj), Austrije (28.-30. jun), Sjedinjenih Američkih Država (18.-20. oktobar), Brazila (1.-3. novembar) i Katara (29. novembar – 1. decembar) su odabrane kao poprišta sprint vikenda.

POVEZANO:

Interlagos je jedina staza koja je svake godine bila domaćin pod sprint formatom otkad je on uveden. Austrija je već „ugostila“ sprint dvaput, dok će staza u Ostinu, kao i Losail drugi put uzastopno to učiniti. Kina i Majami debituju.

Prvi sprint održan je 2021. godine i za cilj ima da pruža uzbuđenje publici tokom sva tri dana takmičenja.

Očekuje se da barem donekle bude izmenjen format, s obzirom da su timovi i vozači apelovali da se odvoje sesije vezane za sprint i trku. Prema saznanjima Skaj Sportsa, sve strane su saglasne da bi bilo korisno da kvalifikacije sprint budu održane u petak nakon slobodnog treninga, sprint u subotu prepodne, a potom i kvalifikacije za glavnu trku.

Naredna sezona počinje testiranjima u Bahreinu od 21. do 23. februara, a prva trka na programu je u subotu 2. marta, takođe u Bahreinu. Naredne godine će biti održana rekordna 24 trkačka vikenda, a svu akciju sa staze pratite direktno i ekskluzivno na Sport Klubu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare