Srbin u svetu F1: Kostić član Van Amersfrot Rejsinga

Formula 1 21. feb 202420:58 7 komentara
Andrija Kostić
Andrija Kostić

Došlo je vreme da i Srbija ima svog predstavnika u svetu Formule 1. Mladi Andrija Kostić je potpisao za čuveni tim Van Amersfort i takmičiće se u Formuli 4.

Talentovani srpski vozač je posle takmičenja u kartingu i nedavnih testiranja bolida Formule 4 zadivio renomiranu ekipu i odlučili su da će nastaviti saradnju. Kostić je bio izuzetno srećan i nije krio radost.

„Presrećan sam zbog potpisa sa Van Amersfort rejsingom i činjenice da ću sa tako renomiranom ekipom se takmičiti u, na neki način, Svetskom šampionatu Formule 4, kakvim se smatra međunarodno prvenstvo Italije“, rekao je Kostić.

Pročitajte još:

Dečak rođen 2009. godine je izrazio da mu je najveći san da postane vozač Formule 1:

„Divna ekipa, jedna od dve najbolje u šampionatu i zaista mslim da ću imati bolid da se na svakoj trci borim za pobedu. Na dosadašnjim testiranjima uvek sam bio među pet najboljih. Svi voze već po 10 godina, a ja sam sam sa samo dve godine isksutva stigao na njihov nivo i pobeđujem. Voziću sa svetskim šampionima iz kartinga, ali i budućim šampionima drugih kategorija. Nadam se da ću dostići moj san da vozim Formulu 1“, ali i dodao: „Moj san je da postanem prvi Srbin u Formuli 1 i nasledim mog idola Luisa Hamiltona u Ferariju“, zaključio je Andrija Kostić.

U narednom periodu Kostića očekuju pune ruke posla, ali će želeti da dostigne nivo na kome su najveći srpski sportisti:

„Prvo idem u Barselonu na testove, i ranije sam tamo bio dobar, ostvarivao najbolje rezultate, a najizazovnija je staza Muđelo u Italiji. Imaću neverovatnu konkurenciju, ali verujem u sebe, ovo je moja najvažnija sezona i verujem da će mi to što sam najmlađi u istoriji F4 dati veću pažnju i „gas“ da se još više borim. Ponosan sam što sam Srbin, što mogu da predstavljam svoju državu, da pokažemo da iz jedne male zemlje imamo velike sportiste poput Novaka Đokovića i drugih. Nadam se da ću i ja krenuti njihovim stopama“, istakao je Kostić.

Za Van Amersfort rejsing su svojevremeno vozili Majs Ferstapen, Šarl Lekler, kao i Mik Šumaher. Andrija će se takmičiti u šampionatu Italije Formule 4.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare