Štajner: Dolazak Hulkenberga već je dao rezultat

Formula 1 29. mar 202311:51 komentara
Ginter Štajner i Niko Hulkenberg
Photo by HOCH ZWEI

Na kraju prošle sezone ekipa Hasa je odlučila da Mika Šumahera zameni njegovim daleko iskusnijim zemljakom Nikom Hulkenbergom, koji je nedavno upisao 183. start u karijeri Formule 1, koja je započela 2010. godine.

Samo dve godine od momenta kad su sezonu započeli sa tandemom novajlija (Šumaher i Nikita Mazepin), Has je oformio jedan do najiskusnijih parova vozača, koji čine Hulkenberg i Kevin Magnusen. Prema rečima šefa tima Gintera Štajnera, Hulkenbergovo bogato iskustvo već daje rezultate, što je vidljivo i na stazi.

„Mislim da nam Niko daje ono što smo tražili. To se odmah vidi na stazi. Kevin je imao problema sa kvalifikacijama, a Niko nije. Ali, Kevin nije uznemiren zbog toga. Zapravo, srećan je što Niko nije imao problema, jer ga to više motiviše.

„U suprotnom, već bi me pitao „šta ovde nije u redu“, pošto je bio 15. i 18. u kvalifikacijama, što je katastrofalno. Ali, u Bahreinu, Niko je stigao do treće faze kvalifikacija, tako da Kevin zna da u bolidu ima tempa. Samo mora da ga pronađe“, rekao je Štajner.

Posle prve dve trke u novoj sezoni, Hasov tim zauzima sedmo mesto na tabeli konstruktora sa jednim bodom, kojeg je pre dve nedelje osvojio Magnusen u Saudijskoj Arabiji. Hulkenberg je u Bahreinu završio na 15. mestu, a u Džedi na dvanaestom, dok je Danac bio 13. na Sahiru, da bi se na obalama Crvenog mora izborio za 10. mesto.