Šumaher prekinuo FP2 u Monaku, domaćin na prvom mestu

Formula 1 20. maj 202116:24 > 16:25 12 komentara
Charles Leclerc
AP Photo/Luca Bruno

Drugi slobodni trening pred Veliku nagradu Monte Karla se završio nekoliko minuta ranije zbog udesa vozača Hasa Mika Šumahera. U tom momentu je bio najbrži Šarl Lekler iz Ferarija.

Najbrži na drugom treningu je bio domaći vozač Šarl Lekler. On je imao krug 1:11.684, a da se sve crveni na vrhu pobrinuo se Karlos Sains koji je kao i na prvom treningu bio drugi. Imao je 112 hiljaditinke zaostatka. U sekundi su bili Luis Hamilton, Maks Ferstapen, Valteri Botas, Lando Noris i Pjer Gasli.

U početku drugog treninga je Luis Hamilton imao najbrže vreme i pratio ga je jedino Maks Ferstapen, da bi zatim Sains upao između njih dvojice. Sains je kasnije bio i prvi vozač koji je vozio ispod 1:12, a pratili su ga Lekler, Ferstapen i Hamilton. Na dvadesetak minuta do kraja treninga je Lekler izbio na prvo mesto i niko više nije usepo da vozi bolji krug.

Nekoliko minuta pre kraja je Mik Šumaher imao kontakt sa zidom i zbog toga mu je pukla guma. Kako je bilo veoma malo do kraja treninga treing je obustavljen i više neće biti akcije na stazi u Monte Karlu.

U petak ulice Monte Karla opet pripadaju građanima Kneževine koji će tada napustiti grad. U subotu se nastavlja akcija slobodnim treningom broj tri kao i kvalifikacijama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare