U Vilijamsu pozitivni prema Andreti-Kadilaku

Formula 1 24. jan 202313:11 1 komentar
Džejms Vauls
Photo by HOCH ZWEI Melbourne Australia

Novi šef Vilijamsa u Formuli 1, Džejms Vauls, opisao je kao "pozitivan trenutak" eventualni ulazak u sport budućeg tima Majkla Andretija - "Andreti-Kadilak". Međutim, Vauls je odmah pojasnio da, ukoliko se to i dogodi, moraju da postoje dokazi da će novi tim doprineti razvoju Formule 1.

„Uvek smo bili posvećeni dodatnom razvoju našeg sporta, koji je nedavno postao i finansijski uspešniji“, objasnio je Vauls. „A sada, ako nam se pridruži novi tim, moramo da budemo uvereni da će i on pomoći u tome, da se nastavi taj rast, kako bismo svi ostali u Formuli, a ne da postanemo gubitnici“.

Najozbiljnije protivljenje ulasku Andreti-Kadilaka u Formulu 1, upravo je došlo od timova koji su zabrinutih da će im to smanjiti prihode. FIA je preko svog predsednika Mohameda bin Sulajema već najavila podršku Andretijevom timu, dok je Formula 1 preko Stefana Domenikalija, prvobitno je bila protiv američke kandidature, da bi posle uključenja u igru Kadilaka, odnosno Dženeral Motorsa, prestala bilo šta da komentariše.

Ipak, za očekivati je da će baš od Domenikalija doći odlučujuća podrška novom timu, jer je Liberty Media definitivno potreban još jedan američki tim u Formuli 1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare