Gužva u Kanadi: Mercedesi u vremeplovu, udes Džoua

Formula 1 8. jun 202418:57 > 19:50 1 komentar

Sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton ostvario je najbrže vreme tokom trećeg treninga Velike nagrade Kanade, zahvaljujući rezultatu od 1:12.549 minuta.

Formulu 1 gledajte ekskluzivno na Sport Klubu.

Drugo mesto zauzeo je aktuelni prvak Maks Ferstapen. As Red Bula je za 0,374 sekunde bio sporiji od lidera, dok je treće najbolje ostvarenje delo uzdanice Mercedesa Džordža Rasela – koji je za 0,408 bio sporiji od timskog kolege.

POVEZANO:

Mercedesi su naročito impresivno delovali desetak minuta pred kraj, kada su zaseli na čelne pozicije stvorivši poveću razliku u odnosu na rivale. „Partibrejker“ (kao i od 2021. godine) bio je Ferstapen, koji je u finišu uspeo da nadmaši Raselovo najbolje vreme.

Veoma dobar rezultat ostvario je i Lens Strol za Aston Martin, koji je bio za 0,477 sporiji od Hamiltona. Pratili su ga Meklarenov Oskar Pjastri i Danijel Rikardo za RB.

Najboljih 10 kompletirali su Lando Noris u drugom Meklarenu, dvostruki šampion Fernando Alonso, Serhio Perez u drugom Red Bulu i Ferarijev Šarl Lekler.

Upravo se Lekler žalio na probleme u krivinama 1 i 2, a naročito nezadovoljan bio je u finišu sesije.

Vozač Zaubera Gvanju Džou doživeo je nezgodu tokom subotnjeg treninga za Veliku nagradu Kanade. On je početkom sesije izgubio kontrolu u prvom sektoru staze i udario u zid. Zbog toga su istaknute i crvene zastave, a posle kraćeg prekida sesija je nastavljena.

Kao što je i „tradicija“ na Velikoj nagradi Kanade – zbog konfiguracije staze Žil VIlnev – bilo je problema sa saobraćajem, a neki od vozača bili su naročito kreativni prilikom iskazivanja frustracije.

Kvalifikacije su zakazane za 22 časa, uz direktan prenos na SK1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare