Veliki sponzor napustio Mercedes, zbog Meklarena

Formula 1 29. nov 202314:12 0 komentara
Monster Mercedes
xHOCHxZWEIx

Jedan od najvećih sponzora, ne samo u Formuli 1 - kompanija za energetsko piće Monster, napustila je Mercedes na kraju sezone i radiće sa Meklarenom na "višegodišnjem ugovoru".

Logo kompanije pojaviće se na kacigama, kombinezonima, kačketima i flašicama vozača tima za kojeg voze Lando Noris i Oskar Pjastri, s tim što će „Monster“ bukvalno zauzeti mesto „Koka-Kole“ na ovim pozicijama.

Generalni direktor Meklarena, Zek Braun, sada može da se pohvali obezbeđivanjem važnih sponzora za tim, kao što su „Gugl“, „Del“, pa čak i duvanski gigant „Amerikan Tobako“, a posle „Monstera“, jasno je da je i direktan konkurent ostao bez važnih prihoda, što je dodatni plus za tim iz Vokinga.

Inače, „Monster“ je bio deo grupe kompanija sa kojima je Mercedes radio u periodu u kojem je osvojio osam svetskih titula konstruktora, ali i poslednjih sezona, u kojima je ekipa zaostajala za najboljima, a logo kompanije i dalje bio prisutan na kacigama i kombinezonima Luisa Hamiltona, Valterija Botasa, Nika Rozberga, Džordža Rasela…

Hamilton ima i lični sponzorski ugovor sa Monsterom, s tim što kompanija koristi njegovo ime za promociju svojih pića bez šećera, a pretpostavlja se da će se to partnerstvo nastaviti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!