VN Australije će sprečiti dramu kakva se desila sa Novakom

Formula 1 21. jan 202211:04 > 11:06 8 komentara
AP Photo/Andy Brownbill, File

Velika nagrada Australije u Formuli 1 ove sezone neće biti prva na programu. U Albert parku će se voziti tek 10. aprila posle Bahreina i Saudijske Arabije i to će biti sasvim dovoljno vremena da se spreme sve formalnosti oko ove trke.

Čovek koji je glavni za organziaciju Velike nagrade Australije Endrju Vestakot kaže da će se izbeći drama kakva se desila sa Novakom Đokovićem. On najavljuje da će sve zainteresovane strane sarađivati daleko bolje nego što je to bio slučaj sa Australijen Openom. Državna, federalna vlast i Formula 1 će biti u daleko boljoj komunikaciji kaže on.

Tako će pravila o dobijanju vize za ulazak u Australiju biti jasnija, a Formuli 1 je već sada jasno da će na ovom događaju moći da prisustvuju samo vakcinisani.

VESTI SA AO

„Pravila za ulazak u zemlju su jasna i lako ih je primeniti na Formuli 1. Kako bi došao moraš da budeš vakcinisan i nema izuzeća za bilo koga. Formula 1 je shvatila da mora da poštuje pravila koja se tiču ulaska u neku državu. Vozilo se na 41 lokaciji od 2020. godine i početka pandemije i sada ćemo ih ugostiti. Znaju pravila i slažu se sa njima“, kaže Vestakot.

Inače u Formuli 1 većina vozača podržava vakcinaciju. Pred kraj sezone su svi učestvovali u promotivnom video klipu u kom su pozivali ljude da prime vakcinu. Jedini koji je imao mali izlet sa pričom o vakcinama je bio Luis Hamilton koji je na leto 2020. na društvenim mrežama pisao teorije zavere koje su pominjale Bila Gejtsa i vakcine.