Volf: Masi nije poštovao vozače, bio opasnost za F1

Formula 1 11. apr 202217:06 > 17:38 2 komentara
Toto Volf
Photo by Steven Markham/Icon Sportswire (Icon Sportswire via AP Images) via Guliver

Majkl Masi je smenjen sa pozicije trkačkog direktora Formule 1 posle kontroverznog finiša poslednje sezone u kojem je preticanjem u poslednjoj krivini titulu osvojio Maks Ferstapen iz Red Bula, preotevši je od vozača Mercedesa Luisa Hamiltona. U Mercedesu nisu bili zadovoljni odlukama koje su prethodile ovom finišu, a budući da je Masi u međuvremenu sklonjen sa pozicije, prvi čovek ekipe Toto Volf izrazio je slaganje sa takvom odlukom rukovodstva F1.

Volf je i dalje nezadovoljan odlukom koju je doneo Masi posle udesa Ilira Latifija, koja je omogućila Fersatpenu da pretekne Hamiltona.

Formula 1:

„Ručao sam sa Masijem nekoliko dana pred poslednju trku prošle sezone. Rekao sam mu iskreno, nisam želeo da ga uvredim – poručio sam mu da mora da uvaži kritike. Na primer, Luis Hamilton to radi svakog dana. Međutim, Masi je uvek mislio da sve zna bolje od drugih. Čak su i vozači govorili posle sastanaka sa njim da se u nekim slučajevima ponašao tako da su momci mislili da ih ne poštuje. Masi je bio imun na bilo kakvu povratnu informaciju, nije mogao da prihvati da je nešto uradio pogrešno. Mislim da je smenjen zato što je bio opasnost za F1 jer su svi pričali samo o njegovoj odluci na trci za Veliku nagradu Abu Dabija“, izjavio je Toto Volf.

U tekućoj sezoni Mercedes nije na uobičajenom nivou – osvojili su 64 boda u prve tri trke, ali su i dalje na drugom mestu u ukupnom poretku konstruktora. Prvi je Ferari sa 104 poena.