Volf: Nisam odustao od Ferstapena

Formula 1 8. maj 202412:49 11 komentara
Toto Volf
REUTERS/Hamad I Mohammed

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost pregovora sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Ferstapenom iz Red Bula o njegovom transferu.

Mercedes je trenutno u potrazi za naslednikom Luisa Hamiltona koji na kraju sezone prelazi u Ferari, a Ferstapen se nameće kao logično rešenje.

Toto Volf je posle trke u Majamiju u razgovoru sa medijima otkrio da nije tačno da je u ponedeljak imao zakazan razgovor sa Ferstapenom, ali je ujedno rekao da nije isključeno da do njega dođe u bliskoj budućnosti.

Uvek ima mnogo sastanaka. Ne mogu zaista da pričam o drugom vozaču (u Mercedesu). Razgovarali smo o mogućnostima. Želim da budem pošten prema ovim momcima i da ne napravimo da izgleda kao da igramo šah sa tim ljudima, pošto mi to ne radimo. Želimo da imamo dovoljno vremena, da vidimo šta Maks misli i u isto vreme, da pratimo ostale vozače. Karlos (Sajns) je ponovo bio dobar i u ovom trenutku smo posmatrači„, rekao je Volf.

Ferstapen ima ugovor sa Red Bulom do kraja 2028. godine, što stvara drugačije uslove za pregovore.

„Ranije sam već rekao, da sam na njegovom mestu, ne bih otišao najmanje do kraja 2025. Ali on je vodeći vozač, trenutno je najbolji i zbog toga on mora da donese te odluke. Možda i neće biti donošenja odluka, možda će sve ostati isto, ali i to je smernica za nas„, poručio je Austrijanac.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare