Volf: Red Bul mora transparentnije o Horneru i istrazi

Formula 1 29. feb 202418:21 3 komentara
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Prvi čovek Mercedesa u Formuli 1 Toto Volf apelovao je na prvaka u konkurenciji konstruktora Red Bul da predoči više detalja iz disciplinskog postupka koji je pokrenut nakon optužbe na račun šefa Red Bula Kristijana Hornera zbog nedoličnog ponašanja.

Formulu 1 gledajte direktno i ekskluzivno na Sport Klubu.

Horner je jednoj koleginici slao poruke sa seksualnom konotacijom i to tokom dužeg vremenskog perioda.

FORMULA 1:

Navodno, glavni razlog zašto Horner nije sklonjen sa pozicije šefa šampionske ekipe Formule 1 to što ima podršku vlasnika Red Bula. S druge strane, čini se da nije ista takva situacija među vlasnicima Formule 1, u Liberti mediji, kao i sponzorima tima Oraklu i Fordu.

Horner je šef Red Bula od ulaska te kompanije u Formulu 1 2005. godine, a za 20 godina taj tim je osvojio sedam titula među vozačima, zahvaljujući Sebastijanu Fetelu i Maksu Ferstapenu, kao i šest u konkurenciji konstruktora.

„Jedna dama u Red Bulu je razgovarala sa kolegama iz odseka ljudskih resursa i objasnila im da problem postoji. Taj slučaj je bio pod istragom, a Formuli 1 je samo saopšteno da je sve u redu i da je Red Bul sagledao sve činjenice“, rekao je Volf i dodao:

„Formula 1 je globalno prepoznatljiva, a ono za šta je Horner optužen je jedna od najosetljivijih tema – zato je neophodna transparentnost“.

Sezona je počela trkačkim vikendom u Bahreinu. Dve sesije su održane u četvrtak, a akcija se nastavlja trećim slobodnim treningom – u petak od u petak od 13.30.

Prve kvalifikacije sezone zakazane za 17 časova, dok Velika nagrada Bahreina startuje u subotu u 16 časova, sve uz prenose na Sport Klubu 1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare