Zauber ponovo demantuje da će se Audi povući

Formula 1 28. feb 202415:53 2 komentara
Andreas Zajdl
Copyright: xEibner/Memmlerx EP_MMR

Najnovije promene u korporativnom vrhu Audija izazvale su glasine da bi nemački brend mogao da odbije da uđe u Formulu 1 – što bi trebalo da se dogodi 2026. godine, s tim što će Zauber postati fabrički tim brenda.

Audi je objavio u avgustu 2022. godine da planira da kupi Zauber i da pokrene program za svoj pogonski sistem, koji se razvija u novoj bazi tima, u blizini sedišta kompanije u Nojbergu. Međutim, prošle godine Audi je napustio izvršni direktor Markus Djusman, koji je bio žestoki pristalica ovog projekta. Na njegovo mesto došao je Gernot Dolner, za koga se veruje da uopšte nije toliko entuzijastičan i da je možda spreman da proda Zauber i precrta program u Formuli 1.

Povezane vesti

Prošle nedelje je saopšteno da će direktor razvoja Oliver Hofman dobiti ulogu u projektu Formule 1, a očekuje se da će on biti veza generalnog direktora Audija, Andreasa Zajdla sa velikim šefovima kompanije.

I direktor Saubera, Alesandro Aluni Bravi, precizirao je da priprema Audija za ulazak u Formulu 1 ide po planu i promene u menadžmentu neće imati uticaja na njega. On je još dodao da je odluku doneo bord direktora Audija, a ne određeni ljudi, kako bi zavisili od njihovog prisustva, ili odsustva.

Istovremeno, kružile su glasine da Audi investicije nisu dovoljne i da Zajdl nije mogao da gradi tim brzinom kojom je želeo, ali je to demantovao Aluni Bravi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare