Zvanično: Cunoda u Alfa Tauriju i naredne sezone

Formula 1 22. sep 202217:07 1 komentar
Peter Fox/Getty Images

Japanski automobilista Juki Cunoda biće deo karavana Formule 1 i tokom 2023. godine, pošto je produžio saradnju sa Alfa Taurijem, zvanično je produženo.

Cunoda trenutno vozi drugu sezonu u šampionatu, a član je Red Bulovog razvojnog programa i priliku da se takmiči u Formuli 1 dobio je početkom 2021. godine, umesto Danila Kvjata.

Povezano

„Želim da se zahvalim Red Bulu, Hondi i Alfa Tauriju jer mi pružaju priliku da se takmičim u Formuli 1. Prošle godine sam se preselio u Italiju, kako bih bio bliže timu. Drago mi je da ćemo nastaviti sa saradnjom, osećam veliku privrženost Alfa Tauriju. Aktuelna sezona još nije završena i nalazimo se u borbi za što bolje pozicije u šampionatu. Potpuno sam koncentrisan na ostvarivanje zapaženih rezultata do kraja godine, posle toga se pripremamo za početak sledeće sezone“, rekao je 22-godišnjak.

Alfa Tauri u 2022. godini ima razočaravajuće rezultate i zauzima tek osmu poziciju u šampionatu konstruktora sa 33 boda. Vozači italijanske ekipe se muče sa bolidom koji nije potpuno konkurentan – Cunoda nije bio među osvajačima bodova još od Velike nagrade Španije. Spominje se odlazak Pjera Gaslija, iako 26-godišnjak ima važeći ugovor sa Alfa Taurijem, pošto je za usluge francuskog vozača zainteresovan Alpin.

Uprkos nezavidnoj poziciji u kojoj se našao Alfa Tauri, šef ekipe Franc Tost imao je reči hvale za Cunodine nastupe.

„Jukijev tempo u poslednje vreme je jasan pokazatelj njegovog napretka, što opravdava njegovo mesto u karavanu. Očekujem njegova dobra izdanja u poslednjih šest trka sezone. Kao što uvek govorim – vozačima su potrebne bar tri godine u Formuli 1 da bi u potpunosti prikazao svoje kvalitete, drago mi je jer je Cunoda dobio dovoljno vremena da pokaže svoju umešnost.“

Naredna trka u šampionatu održava se u drugog oktobra u Singapuru, uz ekskluzivan prenos na kanalima Sport Kluba, SBB mreži i EON platofmi.

Cunoda zauzima 16. mesto u poretku vozača sa 11 osvojenih bodova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare