Milovan Vesnić drugi na brdskoj trci u Španiji

Automoto 12. maj 202419:40 0 komentara
Foto PR tim ASK Vesnić

Srpski automobilista na 52. trci "Subida al Fito" koja se bodovala za Šampionat Evrope na brdskim stazama, zauzeo je drugo mesto u kategoriji 1 - grupa 3 turing automobila, kao i na startu sezone u Austriji.

Kao što je i predviđao uoči trke, Vesnić je imao tažak zadatak da se sa svojim „audijem RS3 LMS“ izbori sa uskom i krivudavom stazom u Španiji, koja je mnogo više odgovarala automobilima sa pogonom na sva četiri točka, pa je oštrom, ali i dovoljno opreznom vožnjom stigao do novih 18 bodova, a ukupno 36 posle dve trke ovogodišnjeg brdskog šampionata Evrope.

Vesnić je na kraju zauzeo drugo mesto na pobedničkom podijumu, iza Italijana Antonia Miljola, alijas „O Pleja“, koji je bio nedostižan rivalima za volanom „micubiši lensera EVO 9“, koji je jedini u klasi vozio automobil ispod tri minuta. Na trećem stepeniku podijuma završio je Anže Dovjak iz Slovenije za volanom „hjundaija I30 N“.

Kao i na prvoj trci u Renen Rečbergu, Vesnićeva klasa bila je najbrojnija i na trci u Španiji, pa je tim više uspeh našeg automobiliste značajniji. U Austriji ih je bilo 29 u klasi od preko 200 učesnika, dok je na 52. „Subida al Fito“ od ukupno 37, deset bilo u kategoriji 1 – grupa 3.

U generalnom plasmanu grupe 3, prvi je Italijan Miljolo sa 50 bodova, ispred Vesnića sa 36 i Dovjaka sa 30 bodova na trećem mestu.

Naredna trka će da se vozi idućeg vikenda u Portugalu, na stazi „Rampa da Falpera“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!