Milovanović treći u „Čelendž“ trci na Grobniku

Automoto 15. jun 202422:44 0 komentara
Knego, Dubreta i Milovanović na podijumu Privatna arhiva

Posle peha na startu trke, srpski automobilista za volanom "hjundaija i30 TCR", sa osme pozicije uspeo je da se vrati u vodeću grupu i na kraju osvoji mesto na pobedničkom podijumu, iza Frana Dubrete iz Crne Gore i drugoplasiranog Žarka Knega iz Hrvatske.

Kada nemate adekvatne trke u domaćem šampionatu, onda potražite šansu u komšiluku. To je upravo učinio ovog vikenda Nemanja Milovanović. Učestvuje u „Čelendž kupu“, auto trci na kružnim stazama na legendarnom trkalištu – Grobnik nadomak Rijeke, gde su se svojevremeno vozile moto trke u FIM Svetskom prvenstvu .

U subotnjoj trci, u kojoj učestvuju renomirani vozači iz regiona, crnogorski automobilista Frano Dubreta za volanom „kupre kompetision TCR“, pobedio je ispred domaćeg takmičara, Žarka Knega, koji je vozio „hjundai elantru N TCR“.

Milovanović je osvojio mesto na najnižem stepeniku pobedničkog podijuma, iako je startovao sa druge pozicije, osvojene u kvalifikacijama.

„Napravio sam grešku na startu trke, i ubrzo se našao na osmoj poziciji. Srećom, sve se završilo gubitkom druge pozicije, bez ikakvog oštećenja ili kvara na automobilu“, istakao je Milovanović, koji je pre dve sezone osvojio titulu internacionalnog prvaka Hrvatske, a bio je pre par sezona i CEZ šampion na kružnim staza u klasi turing automobila do 2.000 kubika.

Milovanović je iskusan automobilista. Bio je šampion Srbije na kružnim i brdskim stazama, a u nedostatku adekvatnih takmičenja na domaćim trkalištima, nadmeće se u regionalnom prvenstvu, koje uspešno organizuju komšije iz Hrvatske.

„U finišu trke uspeo sam da se približim vodećima. Ispred su bili Dubreta, Knego i Grega Šimunović na trećem mestu. U finišu, zbog jednog incidenta, na stazu je izašlo vozilo sigurnosti, pa sam se ubrzo našao nadomak Šimunovića, od čije Kupre me je delio samo jedan takmičar iz Klio kupa“, objasnio je Milovanović.

Posle odlaska vozila sigurnosti sa staze, Milovanović je uspeo da obiđe oba takmičara, i ispred Šimunovića završi trku na trećem mestu u konkurenciji automobila TCR serije.

„U nedelju je druga trka. Opet ću da startujem sa druge pozicije. Nadam se da neću ponoviti grešku sa starta prve trke. Biće opet neizvesno, jer Dubreta ima potpuno nov automobil, a i Knegova Elantra je veoma brza. Moj Hjundai je malo sporiji na dugim pravcima u odnosu na rivalske automobile, ali, potrudiću se da to nadoknadim na delovima staze gde je prednost u veštini vožnje, u odnosu na snagu automobila“, zaključio je Nemanja Milovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!