Milovanovića pratili maleri u „Čelendž“ trci na Grobniku

Automoto 16. jun 202419:15 0 komentara
Privatna arhiva N. Milovanovića

Posle osvajanja trećeg mesta u prvoj trci, koja je održana u subotu na čuvenoj trkačkoj stazi u Hrvatskoj, iskusni srpski automobilista morao je da odustane posle starta u nedeljnom nadmetanju, zbog tehničkih problema u njegovom "hjundaiju i30 N TCR".

Prva tri mesta u nedeljnoj trci osvojili su: Žarko Knego iz Hrvatske za volanom „hjundai elantre N TCR“, ispred Crnogorca Frana Dubrete u „kupri kompetision TCR“ i Slovenca Grega Šimunovića sa „seat leonom TCR“.

Milovanović je kao i u prvoj trci, startovao sa druge pozicije, osvojene u kvalifikacijama. Ali, brzo je pao u plasmanu, bez ozbiljnijih šansi da se priključi vrhu, kao što je to učinio u prvoj trci, kad je sa osmog, uspeo da se vrati među vodeće vozače i u finišu osvoji treće mesto.

„Prate me maleri na Grobniku. Ni ranije nisam baš imao puno uspeha, zapravo, bilo je mnogo više razloga da budem razočaran, kao što sam u ovom trenutku“, rekao je Nemanja Milovanović.

Ubrzo posle početka druge trke, Milovanovića su zatekli novi problemi na „hjundaiju“…

„Zbog neispravnog kvačila, tri puta mi se gasio automobil. Kad sam koliko – toliko uspeo da pokrenem automobil i podignem ritam vožnje, povećavanjem brzine, primetio sam problem sa amortizerima“, dodao je Milovanović listu malera na Grobniku.

Za našeg automobilistu očito je vladao „Marfijev zakon“ na stazi nadomak Rijeke:

„Nisam želeo da odustanem, ali, ipak sam morao da napustim stazu, jer je na kraju otkazala bobina. Žao mi je što je izostalo očekivano trkanje. Kolegama čestitam na plasmanu“, istakao je Milovanović.

Srpski automobilista kaže da sledi pregled automobila i otklanjanje kvarova, kako bi mogao da učestvuje na trci u Banjaluci, na stazi Zalužani.

„Verujem da ćemo uspeti da otklonimo kvarove, kako bih startovao na planiranoj trci u Banjaluci, gde imam puno prijatelja i navijača“, istakao je Milovanović, iskoristivši priliku da zahvali predstavnicima firmi „Logo“ i „Elektromanjača“, bez čije podrške ne bi mogao ove sezone da se takmiči.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!