Banjaja nezaustavljiv u Mizanu, sramni Fenati!

Moto 2 9. sep 201813:23 > 13:25
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Skaj VR46 tima Frančesko Banjaja trijumfovao je na 13. trci sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata, Velikoj nagradi San Marina i Riminija.

Mladi Italijan je na stazi „Marko Simonočeli“ došao do šeste pobede ove sezone, posle dominantnog izdanja na svom terenu.

Drugo mesto zauzeo je Migel Oliveira iz Red Bul KTM Ajo tima, dok je treći bio motociklista Dinavolt Intakta Marsel Šroter, kojem je to bio prvi podijum u karijeri.

Posle starta sa pol pozicije, Banjaja je sve vreme kontrolisao trku, dok se iza njega vodila velika borba. U njoj je najbolji bio Oliveira, ali je Šroter imao šansu da ga ugrozi u samom finišu, a malo je falilo i da tim potezom ugrozi obojicu trku.

U njihovoj borbi je učestvovao i Matija Pazini iz Italtransa, ali je on posustao u drugoj polovini trke, pa je trpeo pritisak Đoana Mira, ali je uspeo da dođe do četvrtog mesta. Mir je bio peti, ispred još jednog miljenika domaće publike Lorenca Baldasarija i Fabija Kvartarara iz Spid Apa. Najbolju desetoricu kompletirali su Bred Binder, Horhe Navaro i Ćavi Vjerhe.

Uz Banjajinu dominaciju, trku u Mizanu obeležilo je i sramno ponašanje Romana Fenatija. Italijan je završio pored staze posle duela sa sunarodnikom Stefanom Mancijem, kojem je želeo da se osveti time što mu je po povratku u trku na startno-ciljnom pravcu pritisao kočnicu. Zbog toga je Fenatiju pokazana crna zastavica, a izvesno je da ga očekuje i suspenzija.

Posle šestog trijumfa ove sezone, Banjaja je povećao svoju prednost u odnosu na Oliveiru na osam bodova.

Svetski šampionat se nastavlja Velikom nagradom Aragona 23. septembra.