I mlađi Markes na polu, Sasaki senzacionalan u Moto3

Moto 2 6. jul 201916:08 > 16:10
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Estrelja Galisija Mark VDS rejsinga Aleks Markes osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Nemačke, devetu trku sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata.

Mladi Španac je na „Sahsenringu“ uradio isto što i njegov stariji brat Mark manje od sat vremena ranije u kraljevskoj klasi, a ujedno je upisao prvu pol poziciju ove godine.

Povezano

Markes je do najboljeg startnog mesta došao u vremenu od 1:23.585 minuta, sa 79 hiljaditinki prednosti u odnosu na Luku Marinija iz SkajVR46 tima. Njima dvojici će se u prvom redu na startu trke, u nedelju u 12.20, pridružiti domaći motociklista Marsel Šroter, koji je bio tri hiljadita dela sekunde iza Italijana.

Najbolju trojicu sledio je vozač Spid Apa Fabio di Đanantonio, ispred Augusta Fernandesa iz Ponsa i Ikera Lekuone koji vozi za Amerikan rejsing KTM. Prošlogodišnji šampion Moto3 Horhe Martin bio je sedmi, a među prvom desetoricom našli su se i Ćavi Vjerhe, Remi Gardner i Lorenco Baldasari. Vodeći u generalnom plasmanu Tom Luti imao je tek 12. vreme.

U Moto3 je viđena senzacionalna pol pozicija Ajumua Sasakija iz Petronas Sprinta rejsinga, koji je imao najbolje kvalifikacije u karijeri. Mladi Japanac ih je završio u vremenu od 1:26.135 minuta, a najbliži mu je bio sunarodnik Kaito Toba, koji je imao 57 hiljaditinki zaostatka. Treće mesto zauzeo je vozač Leoparda Markos Ramires, koji je upotpunio iznenađujući prvi startni red.

Četvrto mesto zauzeo je Lorenco dala Porta, koji takođe vozi za Leopard, ispred Romana Fenatija iz Snajpersa i vozača Redoks Pristel Grand Prija Jakuba Kornfela. Najbolju desetoricu kompletirali su Albert Arenas, Denis Fođa, Gabrijel Rodrigo i Džon Mekfi, dok će prvoplasirani u generalnom plasmanu Aron Kane zauzeti 22. mesto na startu, u nedelju u 11 časova.

Kompletna akcija sa „Sahsenringa“ čeka vas u nedelju na Sport Klubu 1 od 10 časova.