Dominantni prvenac Lopesa za prekid posta Spid Apa u Mizanu

Moto 2 4. sep 202213:16 0 komentara
Alonso Lopes
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Spid Apa Alonso Lopes došao je do prve pobede u karijeri, pošto je slavio na 14. trci sezone u Moto2 kategoriji Svetskog šampionata, Velikoj nagradi San Marina i Riminija.

Mladi Španac je na stazi „Marko Simončeli“ svom timu doneo prvi trijumf još od trke na „Katalunji“ 2018. godine, kada se na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. Za Lopesa je to drugi podijum na poslednje tri trke, i to pošto je mesto u Spid Apu dobio od sedme trke sezone.

VN San Marina i Riminija

Lopes je kroz cilj prošao više od sekunde ispred Arona Kanea iz Ponsa, dok je treće mesto zauzeo vozač Red Bul KTM Ajo tima Augusto Fernandes, koji je bio još dve sekunde dalje.

Na putu do prve pobede u karijeri Lopes je bio izuzetno dominantan, pošto je poveo i od tada se nije osvrtao, da bi rivali u finišu smanjili zaostatak samo zbog njegovog slavlja. Iza njega su brojni vozači odustajali, među njima i jedan od kandidata za titulu Ćelestino Vijeti iz VR46 tima, koji je petu trku ove sezone ostao bez bodova.

Kane je uspeo da bude najbolji među ostalima, ispred Fernandesa, koji je iza sebe ostavio Alberta Arenasa iz Gasgas Aspara i svog glavnog rivala u borbi za titulu Aija Oguru. Šesto mesto zauzeo je Pedro Akosta, a u prvih 10 našli su se i Toni Arbolino, Somkijat Čantra, Džo Roberts i Džeremi Alkoba.

Fernandes šest trka pre kraja sezone na čelu generalnog plasmana ima 198 bodova, četiri više od Ogure, dok je Kane treći sa 41 bodom zaostatka. U konkurenciji je i dalje i Vijeti, koji je bod iza vozača Ponsa.

Svetski šampionat u motociklizmu nastavlja se Velikom nagradom Aragona 18. septembra, uz direktne prenose na Sport Klubu u SBB mreži i na platformama EON i Total TV.