Pol-prvenac za Diksona u Moto2, Tataj kreće prvi u Moto3

Moto 2 19. mar 20228:30 > 8:46 0 komentara
Džejk Dikson
MotoGP com Cordon Press xRafaxMarrodanx via Guliver

U toku je drugi trkački vikend Moto GP šampionata – na stazi „Mandalika“ vozi se trka za Veliku nagradu Indonezije, a u noći između petka i subote po srednjoevropskom vremenu na programu su bile kvalifikacije u Moto2 i Moto3 konkurenciji. Prvu pol-poziciju u karijeri u Moto2 klasi osvojio je Britanac Džejk Dikson iz Indi GASGAS Aspar tima, dok je među „moto-trojkama“ najbolje vreme u kvalifikacijama ostvario Španac Karlos Tataj iz CFMOTO Rejsing Prustela.

Povezano:

Diksonu je za pol bilo potrebno vreme 1:35,7990, a drugi je sa 0,102 sekundi zaostatka bio Španac Augusto Fernandez iz Red Bul KTM Ajoa. Treći će u nedelju startovati Britanac Sem Lous.

Među prvih deset našli su se još i Somkijat Čantra, Bo Bendsnajder, Albert Arenas, Ćelestino Vijeti, Toni Arbolino, Simone Korzi i Pedro Akosta.

Q1 su morali da voze između ostalih Čantra, Bendsnajder, Alkoba, Korsi, Roberts…

U Moto3 je do pola je Tataj došao uz vreme 1:41,2320, a 0,083 sekunde zaostatka imao je Diogo Moreira iz Brazila, doke je treći bio domaći vozač Mario Adži. U prvih 10 bili su još Ćavijer Artigas, Andrea Minjo, Denis Fođa, Serhio Garsija, Izan Gevara, Deniz Ondžu, Ajumu Sasaki.

Na prvoj trci šampionata u Kataru u Moto2 trijumfovao je Vijeti, a u Moto3 pobedio je Minjo

Trka u Moto2 šampionatu na programu je od 6.15 časova, dok će se Moto3 voziti od 4.55 u nedelju ujutru po srednjoevropskom vremenu. Direktne prenose možete pratiti na Sport klubu 1.