Moto3: Masija na polu posle godinu i po dana

Moto 3 10. okt 202014:12 > 14:15
© 2020 Leopard Sport SA

Vozač Leoparda Đaume Masija startovaće sa pol pozicije na Velikoj nagradi Francuske, 10. trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Mladi Španac je u Le Manu došao do svoje druge pol pozicije u karijeri, prve od prošlogodišnje trke u Argentini. Masija je do trijumfa u kvalifikacijama stigao u vremenu od 1:41.399 minuta, sa dve stotinke prednosti u odnosu na Alberta Arenasa iz Aspara.

Njima dvojici će se na startu trke, u nedelju u 11.20, uz direktan prenos na Sport Klubu 3, pridružiti vozač Petronasa Džon Mekfi.


Najbolju trojicu sledio je Serhio Garsija iz Estrelja Galisije, ispred vozača Gresinija Gabrijela Rodriga i Tonija Arbolina, koji brani boje Snajpersa. Mesto među prvih deset obezbedili su i Ajumu Sasaki, Romano Fenati, Raul Fernandes i Ćelestino Vijeti.

Vodeći u generalnom plasmanu Ai Ogura imao je kvalifikacije za zaborav, iako je zahvaljujući rezultatima slobodnih treninga izborio direktan plasman u drugi deo. Japanac će zauzeti tek 17. mesto na startu, pošto nije zabeležio vreme zbog pada.