Garsija u foto-finišu pobedio Ondžua za trijumf u Špilbergu

Moto 3 15. avg 202111:53 > 12:25 komentara
Serhio Garsija
© 2021 Aspar Team

Vozač Aspara Serhio Garsija trijumfovao je na Velikoj nagradi Austrije, 11. trci sezone u Moto3 kategoriji Svetskog šampionata.

Povezano

Mladi Španac je na stazi „Red Bul ring“ upisao treću pobedu ove godine, a četvrtu u karijeri, pošto je u finišu poslednjeg kruga napao Deniza Ondžua iz Teh3 tima. Garsija se potom odbranio u cilju, u kojem je turskog motociklistu pobedio za 27 hiljaditinki. Njima dvojici se na podijumu pridružio Denis Fođa koji brani boje Leoparda.

U ranoj fazi trke Ondžu, osvajač pol pozicije Romano Fenati i vodeći u generalnom plasmanu Pedro Akosta borili su se na samom vrhu, da bi se još nekolicina vozača pridružila njima u drugoj polovini. Činilo se u poslednjem krugu da je Ondžu, pošto je uspeo da se odupre napadima Akoste, najbliži trijumfu, ali je Garsija strpljivo čekao trenutak za napad i nadoknadio je ono što je propustio prošle nedelje. Tada je izleteo sa staze pred poslednju krivinu poslednjeg kruga, ali je uspeo da se vrati u trku i zadrži drugo mesto, iza Akoste.

Fođa je u duelu za poslednje mesto na podijumu za 48 hiljaditih delova sekunde pobedio Akostu, dok je sedam stotinki dalje bio Fenati. Đaume Masija iz Red Bul KTM Ajo tima zauzeo je sedmo mesto, ispred Džona Mekfija, Isana Gevare, Darina Bindera i Kaita Tobe. Binder je, inače, bio vinovnik incidenta sa Ajumuom Sasakijem, u kojem je Japanac izleteo sa staze, ali je direkcija trke procenila da je to bio trkački incident.

Akosta sada na prvoj poziciji u šampionatu ima 196 bodova, a prate ga Garsija sa 155 i Fenati koji ima 107.

Naredna trka Svetskog šampionata vozi se za Veliku nagradu Britanije na „Silverstonu“ 29. avgusta.